Qwstion
Geplaatst op 7 januari 2017 door Arjo in categorie App, Gadget

Nuimo

Ergens in 2015 heb ik Kickstarter helemaal ontdekt. Via crowdfunding worden allerlei nieuwe innovaties en toepassingen bedacht over de hele wereld. Eén daarvan is Nuimo, een oplossing om via bluetooth allerlei apparaten in huis te bedienen. Dit was mijn eerste ‘investering als backer’ en inmiddels is mijn Nuimo gearriveerd en ben ik volop aan het spelen. Het idee is dat er steeds nieuwe toepassingen bijkomen die met de Nuimo communiceren. Bij mij thuis is dat de muziek via Sonos en de televisie via Google Chromecast. Maar je kan Nuimo ook gebruiken om je lampen te bedienen (Philips Hue). En beetje bij beetje komen daar toepassingen bij (denk bijvoorbeeld aan je thermostaat, je gordijnen, etc.).

Onderstaande filmpje laat een beetje zien hoe de Nuimo werkt.

Nu is de Nuimo nog vooral speelgoed voor nerds zoals ik. Maar je kan je voorstellen dat dit straks ook voor andere doelgroepen een uitkomst gaat bieden. Een ‘smart home’ dat te bedienen is via de Nuimo is hopelijk in de toekomst ook voor kwetsbare doelgroepen een mooie oplossing.

Je kan je eigen Nuimo inmiddels ook bestellen op de website van Senic.

Geef een reactie